"Umulig er et ord som kun finnes i idioters ordbok."

 Selv om jeg i bunn og grunn alltid har vært liten, har engasjementet for musikk vært stort. Lidenskapen ligger uten tvil i den bluesrelaterte musikken, men etter prosjekter med stor variasjon har også interessefeltet blitt bredt. Det er en fantastisk opplevelse å stå på scenen med 10 andre dyktige musikere i Red Hot, men også en utrolig spennende utfordring å sitte som enslig trubadur på et utested. En lærer mye av å sitte studio med rappere, og prøve å finne plass til en liten gitarist i en ukjent musikkverden, og det er herlig å sitte for seg selv med kaffekoppen på musikkrommet i kjelleren og komponere musikk til teaterstykker og andre sceniske verker. Jeg har vært så priviligert å få lov til å jobbe i alle disse forskjellige musikalske konstellasjoner og det å få mulighet til å drive med musikk på et så variert plan lærer en utrolig mye av.

Flemmen har gjennom både utdanning og utallige prosjekter tilegnet seg mye erfaring hovedsakelig som gitarist, men også som vokalist og komponist. Han har stått mye på scenen, og gjennom studier i drama og teater tilegnet seg en scenekunnskap få musikere kan vise til. Med ingen ting annet enn noen togbilletter og en gitar i hånden reiste han ut i Europa for å se hvor langt han kom, et halvt år senere var han tilbake uten hår men med mange opplevelser rikere, og er på ingen måte redd for å kaste seg ut i nye utfordringer. Flemmen jobber freelance som musiker, og tar oppdrag som gitarist/vokalist som underholdning til ditt arrangement eller som sammarbeidspartner i ditt prosjekt. Har kan også leies til komponering av musikk for teater og andre sceniske uttryk.

Nice Picture

 

Her kan du lese litt mer om noen av Flemmens tidligere meritter:

 

Utdannelse

Flemmen begynte på musikklinjen etter ungdomsskolen med gitar som sitt hovedinstrument, og sang som biinstrument. Etter videregående flyttet han til Trondheim og studerte musikkvitenskap ved NTNU. I 2009 flyttet han igjen på seg, og havnet denne gangen i Kristiansand. Her tok han et årsstudium i musikk, før han begynte på en faglærer utdanning i drama/teater.

Red Hot

Red Hot startet opp i løpet av tiden på musikklinjen. Bandet ble en suksess i moldeområdet og har nå omtrent 200 spillejobber bak seg, og er et fortsatt veldig aktivt band.

  • Red Hot kom til landsfinalen i UKM 2006, der vant de en to ukers turnè i regi av COOP og spilte seg nedover i Norge fra Tromsø til Stavanger
  • I 2008 vant de Union Blues Cup og ble Union Blues Band som resulterte i ny turnè, med et tredvetalls jobber både i Norge og Sverige.
  • I 2008 spilte Red Hot en konsert med Vidar Busk i forbindelse med Molde Jazzfestival, og har siden da hatt to konserter i Alexandraparken under festivalen hvert år. Alle med fulle hus.

Plateinnspillinger
  • I 2008 spilte Red Hot og Flemmen inn sin første CD. Dette var et liveopptak av et sammarbeidsprosjekt med Vidar Busk som ble utgitt av Blues News Records.
  • I 2010 spilte Red Hot inn sin første EP i Kongshavn Studio like utenfor Kristiansand. EP´en ble kalt ”My Arrival” og er å finne på Red Hot sine hjemmesider linket i bunnen av siden
  • I 2012 spilte Flemmen inn en EP med bandet ”Moëta” i The Lodge studio i Kristiansand. EP´en er på trappene til utgivelse.

Teateret Vårt

I tiden da Flemmen gikk på videregående fikk han spørsmål om å bli med under oppstarten av en musikk og teater gruppe kalt ”Lærlingan”. Denne gruppen startet opp under Teateret Vårt i molde, og skulle være en gruppe teateret kunne bruke både i forbindelser med forestillinger og til eventer hvor de ble spurt om å holde kulturelle innslag. Gruppen var også tiltenkt en arena hvor byens unge lovende musikere kunne vise seg frem og videreutvikle seg.
I 2011 skulle de nye læringane sette opp en egen kabaret, og i den forbindelse ble Flemmen hyret inn for å være skuespiller og musiker. Kabareten ble spilt på BarA scenen i Molde.

Moëta

Dette prosjektet består av fem musikere med tilknytning til Kristiansand. Flemmen er med som gitarist og bandet drives av Arnstein Håkonsen og Monica Severinsen. Låtene blir skrevet av de to sistnevnte og musikken som spilles ligger i grenselandet mellom pop og electronica. Bandet har hatt noen eventjobber, men har den siste tiden konsentrert seg hovedsakelig om EP-inspilling.

Teater via Alma

I 2012 ble Flemmen med i en teatergruppe som etter hvert fikk navnet Teater via Alma. Denne gruppen ble startet opp i forbindelse med et forskningsprojekt på UIA, og Flemmen ble med som både musiker, komponist, lyd/lystekniker og skuespiller. Forestillingen ”Utsikt fra en stige, eller 324 m” hadde premiere høsten 2012. Til dette stykket har Flemmen komponert all musikk, samt lagt lyd på en animasjonsfilm av Monica Lycho. Musikken spilles dels live, samtidig som Flemmen styrer både lys, lyd og prosjektor fra scenen.

Trioprosjekt

Sammen med Morten Øya og Jonas Johnsen startet Flemmen i 2010 et trio prosjekt i Kristiansand. Trioen har hatt jobber både i Lillesand og i Kristiansand, på utesteder og eventer. Kristoffer Tokle har tatt over på trommer, Morten Øya spiller bass og Flemmen er gitarist og vokalist.

Trubadur

Flemmen har også mye erfaring på kassegitar, og har stilt opp som gitarist for et stort antall forskjellige vokalister i forbindelse med små konserter, eksamener, bryllup, konfirmasjoner o.l. Han har også erfaring som trubadur på utesteder både i Trondheim og Kristiansand.

Flaming Flemmens rockabilly bullshit

Dette rockabillybandet var en trio med hadde sitt utspring fra musikkvitenskapklassen ved NTNU. Bandet kom seg vell egentlig aldri ut av øvingsrommet, men navnet var så latterlig kult at det bare måtte nevnes.

 

Alle rettigheter reservert © Flemmen
config: Flemmen design: Ruven Pelka

rvn_digitalis_theme rvn_digitalis_theme_tv_1_6 rvn_digitalis_theme_fwv_1_2